Pust 2018

Kot vsako leto, v februarju babi Sonja stiska pesti, da ji otroka ne bosta naložila prekomernega dela, pri izdelavi pustnih mask. Ampak kot vedno, čeprav pravi, da se je že navadila, ni bilo čisto tako. Letošnje leto se je Pia odločila, da bo Kleopatra. OK, odlično. Babi je skakala od sreče. Ker smo morali vedeti kaj več o Kleopatri, smo prebrali nekaj stvari o njenem življenju in ugotavljali zakaj se je tako intenzivno ličila. Bilo je zelo poučno in Pia je definitivno prava oseba za nošnjo njene maske. Tit se je čisto na koncu premislil. Najprej je ves čas govoril, da je že prevelik za maškare, na koncu pa se je odločil: “MUHOLOVKA bom!” Babi Sonji se je kar malo zavrtelo. Sledila so vprašanja: “Kaj je pa to? Kako si pa predstavljaš masko?”
Hm, ja težka je bila, ampak ne zanj. Lotil se je risanja in muholovko izrisal v vseh treh projekcijah. Sonja je gledala, bila tiho in razmišljala. Ko je razmislila, je ni bilo slišati, ne videti. Čez nekaj časa se je oglasila z masko in preverila, ali je to to. Tit je od veselja skakal do stropa in naprej, jo hvaležno objemal in se ji zahvaljeval.

No, pa sta bila tudi letošnje leto tisto, kar sta si želela biti in oba sta svoji pustni vlogi odigrala perfektno. Tit je sicer na mesto muh jedel krofe, ampak nič ne de. Samo, da ni bil želodček lačen.

Komentarji

komentarji

Če želiš, lahko napišeš svoje mnenje o tej objavi.

Leave a reply.

You must be logged in to post a comment.