Koledar Kranjski sončki

Zelo sem vesela in hvaležna, da sem kot enega večjih projektov konec letošnjega leta, imela priložnost sodelovati pri ustvarjanju koledarja novopečenih mamic iz leta 2013, zaposlenih v Kranjskih vrtcih. Namen je bil, da bi v prvi vrsti za sebe, svoje domače in za ravnateljico Kranjskih vrtcev Ireno Pavc, pripravile unikatno in zelo osebno darilo ob novem letu. Najprej so imele idejo, da bi celoten projekt kreirale in izpeljati same, nato pa so se zaradi obsežnosti odločile, da bi k sodelovanju povabile še koga. Tjaša Ovniček je bila tista gosodična :), ki je bila naš idejni vodja, nas vse med seboj povezovala in skrbela da so stvari tekle tekoče – bila je naša odlična organizacijska vodja. Vesela sem torej, da so se odločile zame 🙂 Prav na hitro sem poleg vseh terminov, ki sem jih v novembru imela rezervirane, ob mojih bolnih otročkih in Borutovi odsotnosti, uredila in zaključila projekt izdelave svojega studia ter vkomponirala projekt “Koledar” na svoj urnik.

Čas za idejno zasnovo, izpeljavo projekta, kar pomeni slikanje 12 dojenčkov in dojenčkov z mamicami ter oblikovni zaključek koledarja, je bil zelo, zelo kratek – malce več kot 3 tedne. Na 2 otročka smo čakale, da se še rodita. 😉 Res lušten, lušten projekt, ki me je napolnil z ogromno smeha in pozitivne energije. Hvala bogu za večletne izkušnje tudi na području same organizacije, urejanja prostorov in dela z otročki, da je projekt tekel lepo tekoče, brez kakršnihkoli zastojev in komplikacij.

Ko smo čvekale kaj je kateri všeč in kaj katera bi oz. kaj res ne bi, je padla ideja o fotografiranju od zgoraj navzdol, za katero so se vse mamice resnično ogrele. Vsakemu smo pripisale svoj mesec glede na starost, mamice pa so si zamislile posamezno sceno. Vzgojiteljice so kreativne – preverjeno 😀 Večino scen smo predebatirale pred samo izvedbo, na licu mesta pa sceno uredile in dodelale na način, da je bil primeren za fotografijo. Kar se tiče oblikovanja in tiska koledarja, sem bila vesela, da se je tega lotila profesorica likovne umetnosti, ki deluje kot profesorica na EGSŠ Radovljica, Staša Slapnik. Glede na to, da smo se neizmerno zabavale, da so otroci zelo lepo, s smehom in dobro voljo reagirali na samo dogajanje smo se odločile, da koledar, kjer so zbrani sami sončki, poimenujemo preprosto kar Kranjski sončki.

Hvala vsem za sodelovanje in za dovoljenje, da sem lahko ta projekt predstavila na svojem blogu.

Projekt se je že med samim izvajanjem razvijal konkretno, vendar smo bile prepozne, da bi mu dodale “NAMEN”, kar smo si vse tudi močno želele. Vse preveč je otrok v Sloveniji, ki potrebujejo pomoč. Mnogo je otrok s posebnimi potrebami, ki potrebujejo drage vsakodnevne terapije. Mnogo je otrok, ki nimajo za jesti in potrebujejo topel obrok. Mnogo je otrok, ki potrebujejo “sončka”, da se jim v očeh prikaže sonček in ne samo solzica. Tega se zavedamo. Tokrat nam je čas ušel. Naslednjič nam ne bo in odločene smo, da naslednjič BO prišel, me pa bomo pripravljene. 😀

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Kranjski sončki 2014

Preveri še mojo stran o družinski in poročni fotografiji na polonabartol.com.

Komentarji

komentarji

Če želiš, lahko napišeš svoje mnenje o tej objavi.

Leave a reply.

You must be logged in to post a comment.