Kam na izlet – sv. Jakob / Katarina

Po obilnem in slastnem nedeljskem kosilu smo sklenili, da tokrat skupaj z babi in dedijem, odrinemo na sonček. Ker mala dva nista še čisto nič počivala, smo se odločili za krajšo, manj naporno in bolj panoramsko-sprehajalno turico. Izletek je primeren za vse tiste, ki si želite krajšega sprehoda, lepih razgledov in na koncu tudi okrepčila v lokalnih gostinah na Katarini nad Ljubljano. Pot je kratka in nič kaj naporna, sploh če se ne odločite za obisk okoliških gričkov. Dostopna je tudi z otroškimi vozički, vendar pa je v tem času pot blatna. Izletek zelo pripopročam.

Preko Studenčic nad Medvodami, smo se zapeljali na Tehovec in parkirali pod hribčkom, na katerem stoji cerkvica sv. Jakob. Takoj nad vasjo Studenčice, nas je objelo toplo sonce in odprli so se čudoviti razgledi nad morja megle pod nami. Ker sem tokrat NeVemŽeZakaj pustila svojega stalnega spremljevalca (moj fotoaparat) doma, sem uporabila izhod v sili – svoj pametni telefon in aplikacijo Instagram.

Najprej smo se torej povzpeli na hribček kjer stoji cerkvica sv. Jakoba. Hrib je poraščen z brezami in že od kar pomnim, mu rečemo po domače kar Brezovica. Ker nam je bila pot do lokalnih gostišč prekratka in premalo naporna, smo se povzpeli še na bližnji hribček, kjer smo občudovali morje megle in otočke, ki so gledali ven. Razgledi so nam vsem jemali dih. Bilo je z eno besedo – čudovito.

Katarina-02

SV. Jakob (806 m)

Katarina-03

SV. Jakob (806 m)

Katarina-04

Na vrhu sv. Jakoba gledamo proti Nanosu.

Katarina-05

Morje – pogled proti Ljubljani.

Katarina-06

Laufamo in se igramo.

Katarina-07

Otoček Šmarna gora (669 m).

Katarina-08

Pogled na Kamniško-Savinjske Alpe.

Katarina-10

Zadnji sončni žarki.

Katarina-11

Polomljene breze in zahajajoče sonce .

Preveri še mojo stran na Instagramu.

Komentarji

komentarji

Če želiš, lahko napišeš svoje mnenje o tej objavi.

Leave a reply.

You must be logged in to post a comment.