Kam na izlet – Glanz am Weinstraße

Že dolgo časa nisem naredila zapisa na tematiko “Kam na izlet”, pa mislim, da se počasi že spodobi.

Vsako leto v času “krompirjevih počitnic”, se z veseljem odpravimo na izlet in druženje v romantični jesenski Glanz. Stara hišica, izredno okusno prenovljena in opremljena, s poudarkom na naravnih materialih ter z impresivnimi slikami slikarke Maje Černe, se nahaja na vrhu hribčka, s čudovitim razgledom in vinogradi vse naokoli. Mmmmmm. Definitivno eden izmed mojih kotičkov za zasanjane kratke izlete in uživanje, ki si jih želim doživeti vsaj en-krat letno. To je kraj, kjer moja domišlija nima meja. To je kraj, kjer ob vsakem pogledu zavzdihneš in si zaželiš, da bi za trenutek ali dva kar obstal. To je kraj neštetih barv in kontrastov. To je tudi kraj kjer se brbončice razvajajo ob čudovitih okusih domače hrane, sladkobnih okusih okoliškega kostanja ter seveda z okusi moštov in mladimi vini.

No, trenutno je vzdihovanje in “pavziranje” ter druženje ob Buschenschankih, ki jih je tam okoli nešteto, sicer malce omejeno. Otroci so še premajhni, da bi se lahko z njimi “aktivno” sprehajali po gričkih gor in dol. Ampak saj to zanje niti ne bi bilo tako zelo zanimivo. Zanje so zanimivi izleti po okoliških gozdičkih, nabiranje kostanja, izdelovanje frač, spoznavanje drevesnih vrst, plodov, listov, opazovanje klopotcev in še in še je stavi, ki so zanje zanimive. Top of the top stvari, ki jih najraje počnejo pa je izlet v Motorikpark v Gamlitz-nu, kjer se dokončno izživijo in sprostijo.

Čisto za na koncu vedno pade še pojedina na turistični kmetiji Dreisibner, na Špičniku, pogled na “srčka”, tekanje za malimi pujseki, ogled zajčkov in ostalih domačih živali, ki so del kmetije, pa smo pripravljeni za pot domov. Še pomahamo v slovo in si zaželimo, da naslednje leto zopet ponovimo, potem pa vžemo našega jeklenega konjička in gremo. Zapeljemo se po “srčku” proti Mariboru in nato odhitimo po avtocesti nazaj v dnevno rutino.

Čeprav nisem landscape fotografinja, se ne morem upreti, da ne poizkušam narediti nekaj pokrajinskih fotografij, saj so vtisi preveliki.

Torej … Fino je bilo – definitivno. Vsakič je. Poleg tega je vsak obisk poseben in vedno nekoliko drugačen. Toplo priporočam, v vseh letnih časih, čeprav je najbolj barvito prav v jeseni. 😉

kam-na-izlet-002

kam-na-izlet-001

kam-na-izlet-010

kam-na-izlet-004

kam-na-izlet-003

kam-na-izlet-005

kam-na-izlet-007

kam-na-izlet-009

kam-na-izlet-011

kam-na-izlet-012

kam-na-izlet-014

kam-na-izlet-013

kam-na-izlet-016
 

Preveri še mojo stran o družinski in poročni fotografiji na polonabartol.com.

Komentarji

komentarji

Če želiš, lahko napišeš svoje mnenje o tej objavi.

Leave a reply.

You must be logged in to post a comment.