Kaj obleči za fotografiranje z mano?

Odločili ste se za fotošuting z mano, sedaj pa ste pred vprašanjem kaj obleči? Je dilema velika? Za pomoč torej nekaj smernic.

OBLAČILA

Kakšni so primerni stylingi?

Če želite, lahko stylinge izdelate sami, lahko pa vam priskočim na pomoč. V primeru, da si želite pomoči predlagam,  da pri slikanju na lokaciji, s seboj prinesete nekaj oblačil v katerih se dobro počutite. Skupaj bomo našli najboljše kombinacije. Razmišljajte o večplastnem oblačenju in prinesite s seboj več različnih plasti oblačil. Včasih že samo zamenjana barva jopice/jakne doprinese očitno spremembo.

Oprijeto/ neoprijeto

V obeh primerih predlagam srednjo pot. Izberete lahko nekaj kar je oprijeto, vendar naj ne bo preozko. Enako velja pri ohlapnih oblačilih. Predlagam, da izbirate deloma in ne zelo ohlapna (baggy) oblačila. Za nosečnice pa predlagam ravno nasprotno: oprijeto, oprijeto, oprijeto.

Barve

V kolikor je takšna vaša želja, ste lahko s partnerjem, ali celotna družina, oblečeni v enaka oblačila/barve, vendar pa to ni potrebno, niti nujno. Bodite drzni in se oblecite drugače; kombinirajte barve, barvne odtenke. Večini naših kožnih odtenkov najbolj pristajajo barve draguljev.

Katere barve so barve draguljev in kako lahko barve med seboj kombinirate pa na spodnjih nekaj slikah.

 

Vas zanima katere barve so si nasprotujoče in primerne za kombiniranje? Osnovne možnosti so prikazane na spodnji sliki s puščicami.

Morda vam je vaši družini všeč določena barva. Oblecite se v vašo barvo, vendar pa ne pozabite na različne odtenke. Za primer spodaj navajam različne odtenke rdeče barve.

Vzorci

So vam všeč vzorci in bi se želeli fotografirati v vzorčastih oblačilih? Če so vam všeč,  jih oblecite, vendar z njimi ne pretiravajte; niti s količino, niti z velikostjo. Predlagam, da vzorec kombinirate v sovpadajočih tonih.

Logotipi (napisi blagovnih znamk)

Zelo velikim printom blagovnih znamk bi predlagala, da se izognete.

DODATKI

Z dodatki (pas, šal,ruta, trak, kapa/klobuk, rokavice, dežniki, očala, ogrlice,zapestnice, prstani, vse vrste naglavne galanterije, kravate, metuljčki, torbice,  škorenjci, zanimive nogavice, …) lahko dodobra dodelamo vaš izgled, zato …vse mogoče in nemogoče … prinesite jih s seboj. Dodatkov nikoli ni premalo!

ČEVLJI

Čevlji so lahko poljubni. Lahko so tudi v bolj intenzivnih barvah. V primeru fotografiranja v visokih petah v naravi, predlagam izbor bolj ploščate pete, da boste lahko mobilnejše.

IGRAČE

Kadar slikamo otroke so igrače zelo pomemben del šutinga tako, da … prinesite nekaj najbolj zanimivih/najljubših, s seboj.

Komentarji

komentarji

Če želiš, lahko napišeš svoje mnenje o tej objavi.

Leave a reply.

You must be logged in to post a comment.