Dilema: Družinsko fotografiranje / Family photography DA ali NE?

Danes pišem blog o družinskem fotografiranju na splošno, zato sem v zapis vključila kar osebno družinsko zgodbico. Ta projekt je zame definitivno najtežji. Mnogo mamic me namreč pokliče, da si želi družinskih fotografij, vendar so v dilemi, ali naj se sploh trudijo prositi otroke za sodelovanje. V dilemi so, ali bi na koncu sploh dobili kakšne všečne, “normalne” družinske fotografije. Da, fotografiranje je za družino definitivno projekt, zato vsako vašo zgodbo z veseljem, pozorno poslušam, vam poskušam svetovati, vas umiriti, usmerjati, ampak… vas ob tem še kako zelo dobro razumem.

Naša zgodbica je takšna, da se ob prošnji za fotografiranje najprej pojavi totalen odpor. “Ne!” je beseda, ki jo zelo rada uporabljata. Za sodelovanje ju ne prosim velikokrat, prej zelo poredko, ker vem, da Titu to predstavlja stres, odpor. Raje ju fotografiram sproščena in v akciji. Včasih pa vseeno izrazim prošnjo. Ob predpostavki, da imata kar nekaj lepih fotografij, je sodelovanje pri fotografiranju za njiju drugotnega pomena. Glede na to, da sta zelo dinamična in sta trenutno v fazi stalnega prepiranja, bratsko-sestrskega pretepanja, da ne moreta nikakor biti in stati drug ob drugem, je fotografiranje mojih otrok zame največji izziv. Tit si ne želi fotografij-teoretično. Vseeno mu je zanje. Pia je prava pozerka in bi bila stalno pred objektivom. Za fotografijo bi tudi objela brata, čeprav se je trenutek pred tem z njim močno sprla. On ostaja karakter in se njeni bližini z vsemi štirimi, odločno in užaljeno upira. Rezultat njunega prepiranja je VEDNO vprašanje: “Zakaj pa mene ni na toliko fotografijah, kot je Pia?” Ta izziv me je v vseh teh letih torej tako izuril, da znam izrabiti sekunde in minutke, ki so mi dane. Ves čas, ki mi je naklonjen dodatno pa poskušam izrabiti do zadnjega trenutka. Pri svojih otrocih imam skupnih torej cca. 5 minut, navadno še manj. Takole torej izgleda naših 5 minut skupaj. Seveda sta se prej dobro sprla. Če te zanima kako pa izgleda naše fotografiranje po preteku teh 5 minut, pa povej. Lahko nadaljujem zgodbico, ampak Tita ni na njih.

druzinsko-fotografiranje-family-photography-001

druzinsko-fotografiranje-family-photography-002

druzinsko-fotografiranje-family-photography-003

druzinsko-fotografiranje-family-photography-004

druzinsko-fotografiranje-family-photography-005

druzinsko-fotografiranje-family-photography-006

druzinsko-fotografiranje-family-photography-007

druzinsko-fotografiranje-family-photography-008

druzinsko-fotografiranje-family-photography-009

druzinsko-fotografiranje-family-photography-010

druzinsko-fotografiranje-family-photography-011

druzinsko-fotografiranje-family-photography-012

druzinsko-fotografiranje-family-photography-013

druzinsko-fotografiranje-family-photography-014

druzinsko-fotografiranje-family-photography-015

Če te zanima fotografiranje z mano, preveri mojo stran o družinski in poročni fotografiji na polonabartol.com. Dodajam pa še hitra linka do cenika in do forme za rezervacijo terminčka za sestanek ali fotografiranje 😉

If you want to see my work you can check it here. If you want to contact me for a question or booking, you can follow this link.

Komentarji

komentarji

Če želiš, lahko napišeš svoje mnenje o tej objavi.

Leave a reply.

You must be logged in to post a comment.